V soboto, 15.9. se bo med 10. in 19. uro v Novem mestu odvijal že trinajsti enodnevni športni praznik, ParkLiga. ParkLiga se bo predstavila z velikim naborom raznolikih športov, povezovanju vseh starostnih skupin na športnih igriščih Športnega parka Loka ter zabavi za najmlajše. V organizaciji Društva novomeških študentov bo letošnje ključno poslanstvo donacija socialno ogroženim študentskim družinam.

Obiskovalci se bodo lahko pomerili v več športnih panogah. Četrto leto zapovrstjo bo organiziran ParkTek. Gre za enega izmed enaindvajsetih tekov, ki štejejo za dolenjski pokal ter je vključen tudi v programi Slovenija teče, ki ga podpira Olimpijski komite Slovenije. Štart teka za otroke bo ob 16.30, za odrasle ob 17. uri.  Otroci se bodo lahko pomerili na 300 ali 600m dolgi progi, proga za starejše pa je dolga 10 km. Ob 16. uri bo za skupinsko ogrevanje poskrbel tudi naš Športnik Muri, poskočni maček, ki bo ves čas dogajanja skrbel za animacijo najmlajših in malo starejših.

V sklopu ParkLige 2012 bo v sodelovanju s ŠD Lev organiziran nogometni turnir, na katerem lahko nastopi maksimalno 12 ekip. Tekma traja dvakrat deset minut z triminutnim odmorom med polčasom. Prijavnina za ekipe znaša 30€. Tudi igralci in gledalci odbojke na mivki ne bodo prikrajšani. Prijavnina za ekipe znaša 10€.

ŠD Ulica bo poskrbelo za organizacijo turnirja v ulični košarki, kjer se bo igralo 3 na 3. Vse tekme v predtekmovanju se igrajo do 15 točk (zmaga ekipa, ki prva doseže 15 točk) oz. največ 15 minut. Prijavnina za ekipe znaša 25€.

več...

VIR: TRIUMFATOR.SI



Leave a Reply.

    ŠRD MURI

    Hočem. Zmorem. Naredim. Zmagam.